Mina naglar – Ett vittnesmål

”I hela mitt liv har jag avskytt mina händer. Jag är kort tillväxten hela jag och ingenstans märks det mer än fingrarna. Sen började jag “fixa till” mina naglar. Vilket innebär att man får dem förlängda och förstärkta med alla möjliga sorters fejkprodukter. Men det bästa av allt är att de inte ser fejkade ut. De ser bara ut som fina naglar, lagom långa och målade i en fin färg.

Jag är annorlunda när jag har fixat till naglarna. Jag är mer dynamisk, jag gestikulerar mer, jag är bättre på att skrämma mina underordnade. Jag kan visa min otålighet genom att trumma på bordsskivor och jag kan avsluta ett möte med lite smatter.

Jag har blivit fullständigt beroende av mina långa naglar. Utan dem är jag som Simson utan hår, jag känner mig naken och tömd på kraft. Och jag skrattar inte längre när någon gör sig lustig över tjejer som tycker att det är en katastrof att bryta en nagel, för en avbruten nagel har samma inverkan på mig som kryptonit på Stålmannen.”

från Marian Keyes – Å andra sidan